USES OF SALT IN THE KITCHEN

USES OF SALT IN THE KITCHEN 

1. To remove the odour from your hands after cutting onions, chicken or fish, just wash your hands with salt and water, then you will have no more smell.

2. To avoid the feeling of the hotness of pepper on your hands after cutting/slicing it with your hands, rub them with salt and vegetable oil or red oil and wash them.

3. When pepper mistakenly enter your eye, put a pinch of salt in your mouth, the hotness of the pepper will disappear and you will see the magic.

4. When storing empty containers or bottle, throw in a pinch of salt to help them from getting stinky.

5. Sprinkling some salt on your fresh peppers while pounding it, helps to make it pound quickly.

6. Soaking bitter leaves in salt and hot water, helps to remove extra bitterness before cooking with it.

7. If your liquid milk always spoil before you finish it, You can add pinch of salt when you first open it, it will help the milk to stay fresh longer.

8. Salt and detergent mixture can help you to kill ants and cockroaches disturbing you in the kitchen.

9. Placing your overripe tomatoes in a cold and salty water overnight, will help to make them fresh and firm.

10. If you cut lemon and you do not want to use it finish, sprinkle salt on it, it would stay fresh for 3 days. Make sure you rinse it before using it again.

11. Salt can be used as a preservative method for preserving meat, fish or vegetables. It helps to prevent bacteria growth.

12. Grease fires or small fire can be put out with the use of the salt.

READ MORE


PENGGUNAAN GARAM DI DAPUR

1. Untuk menghilangkan bau dari tangan setelah memotong bawang, ayam atau ikan, cukup cuci tangan dengan garam dan air, maka bau tidak akan ada lagi. 

2. Untuk menghindari rasa pedas pada tangan setelah dipotong/diiris dengan tangan, gosok dengan garam dan minyak sayur atau minyak merah dan cuci bersih. 

3. Saat merica secara tidak sengaja masuk ke mata Anda, masukkan sejumput garam ke dalam mulut Anda, pedasnya lada akan hilang dan Anda akan melihat keajaibannya. 

4. Saat menyimpan wadah atau botol kosong, masukkan sejumput garam agar tidak bau. 

5. Taburkan sedikit garam pada paprika segar Anda sambil menumbuknya, membantu membuatnya cepat ditumbuk. 

6. Merendam daun sambiloto dalam garam dan air panas, membantu menghilangkan rasa pahit sebelum dimasak. 

7. Jika susu cair Anda selalu basi sebelum Anda menghabiskannya, Anda dapat menambahkan sejumput garam saat pertama kali membukanya, ini akan membantu susu tetap segar lebih lama. 

8. Campuran garam dan detergen dapat membantu Anda untuk membunuh semut dan kecoa yang mengganggu Anda di dapur. 

9. Menempatkan tomat Anda yang terlalu matang dalam air dingin dan asin semalaman, akan membantu membuatnya segar dan kencang. 

10. Jika Anda memotong lemon dan Anda tidak ingin menggunakannya, taburkan garam di atasnya, itu akan tetap segar selama 3 hari. Pastikan Anda membilasnya sebelum menggunakannya kembali. 

11. Garam dapat digunakan sebagai bahan pengawet untuk mengawetkan daging, ikan atau sayuran. Ini membantu untuk mencegah pertumbuhan bakteri. 

12. Api minyak atau api kecil dapat dipadamkan dengan menggunakan garam. 

Post a Comment

Konsultasi Bidan Kita

Previous Post Next Post